好歌獻給你~最佳工作用背景音樂! | Sanuker

1444791809652

話說小編尋晚開完party,今朝返到公司成個人好似威化咁鬆脆,完全focus唔到,點知又咁啱比我搵到一個網頁好適合放鬆心情,靚又graphic,歌又好聽,望住佢真係人生一大享受。

1444791984907

Yume係一個互動嘅音樂網頁,建議大家使用Chrome瀏覽器。一click入去佢首背景純音樂「Helios」就會自動開始播放,你可以按上下左右嘅菱形前往另一個地帶,背景音樂就會改變。不過呢個都唔係最特別嘅地方,特別之處係你仲可以拖拉畫面上唔同嘅菱形,去製造唔同嘅音效,例如迴音、敲擊樂聲,你完全可以自己jam一首自己鍾意嘅歌出黎!除咗背景音樂會變,拉拖菱形嘅時候背景圖案都會有變化,視覺聽覺同時有一流享受,好正呀師兄!

小編就最鍾意The Sun個地帶嘅背景音樂,非常柔和同放鬆,戴上耳筒之後成個世界好似得番自己一個咁,好舒服,好似真係比溫暖嘅陽光照住咁。做野嘅時候覺得其他聲好嘈?開住Yume較首自己啱聽嘅音樂,邊做邊享受啦!

星期三嘅朝早,大家一於jam番首歌先做野啦,ush!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *